Je tu opäť jar. Všetko sa prebúdza a pomaly mení. Spolu s príjemným jarným počasím sme sa rozhodli aj my pre zmenu. Náš nový šéfkuchár Pavol Seker si pre vás pripravil skvelé jarné menu pozostávajúce z rôznych druhov jedál. Menu pozostáva z tradičných jedál obohatených o trendovejšiu receptúru, ale aj celosvetovo známe jedlá, ktoré zaujmú každého.

Pozývame Vás sa pozrieť, čo si pre vás náš šéfkuchár pripravil! Vytvoril spojenie streefoodu a lokálnych výrobkov, ktoré sa snažime prepojiť tak, aby vytvárali čo najunikátnejšie chute a ponúkať vám to najlepšie.

HUMMUS

Jedná sa o receptúru pravého izraelského hummusu. Autentický a originálny recept pochádza od rabína z Izraela, ktorý sa naučil Pavol priamo od neho. Hummus je tradičný pokrm, stretfoodóve jedlo, ktoré je vo svete veľmi vyhľadávané. Ingrediencie sú chilli, olivy, nasekaná čerstvá petržlenová vňať a olivový olej. Chrumkavé elementy ako cícer a sezam dodávajú konzistenciu a olivy zase nádych čerstvosti. Chilli jemne vyvažuje chute. Hummus je podávaný s pita chlebom.

LANGOŠ

Ide o tradičné jedlo a veľmi dobre známe na území Slovenska. Povôd tohto jedla je v Maďarsku. Náš séfkuchár prepojil klasickú chuť langoša s talianskymi ingredienciami. Langoš je v kombinácii s nakladanými sušenými paradajkami, „krém fresh“ s pečeným cesnakom. Táto kombinácia vznikla najmä kvôli spojeniu jemnej chuti, lahodným spôsobom zanecháva chuť cesnaku, ale nie je to vôbec agresívne. Vyzretý kravský syr Grana Padano dotvára taliansku chuť. Listy bazalky dodávajú svieži podtón.

KAČACÍ RAMEN

Veľké a skvelé. Tak by sa dala charakterizovať aj táto polievka, ktorá vždy výborne zasýti. Polievka Ramen je podávaná ako hlavné jedlo a kačacie prsia máme pre vás z farmy Topoľnica. Obsahuje pšeničné japonské rezance a s pošírované vajíčko.

HOT DOG

Hot dog“ Hovädzie pastrami, nakladané zelené korenie, korenistá majonéza, chrumkavá cibuľka, vyzretý kravský syr – toto všetko nájdete v našom skvelom hot dog-u. Mäso máme zo slovenskej farmy JRF Bulls. Majonéza zo zeleného korenia dodáva výraznejšiu chuť, ktorá trošku pripomína horčicu. Nakladané uhorky a cibuľka už len dolaďujú rozloženie chutí, aby vyniklo ich spojenie. Cieľom nášho jarného menu je prepojenie streefoodu a lokálnych výrobkov, ktoré vám chceme v čo najzaujímavejšej forme sprostredkovať.

FLANK STEAK S HUMMUSOM

Pôvod mäsa je z farmy JRF Bull. Mäso je namarinované v izraelskom korení, orientálna chuť, feniklové semienka, rímska rasca, koriander, horčicové semienka, údená paprika a cesnak. Voňavá záležitosť, ktorá nielen osvieži, ale aj zasýti.

„ B I R Y A N I “

Vegetariánske jedlo, ide vlastne o praženú ryžu so zeleninou. Nutrične vyvážené, obsahujú bielkoviny, ale aj sacharidy. Obohaténa o koreniny a rímsku rascu a na vrchu izraelský jogurt Labneh s pečeným cesnakom s čerstvou zeleninou. Chutná a pritom tak jednoduchá záležitosť.

BURGER

Burger pozostávajúci z chrumkavého kuracieho stehna, omáčky z blatáckeho zlata, nakladaných uhoriek, perličkovej cibuľky a Aioli majonéza. Vlastné žemľe z Topolnice, omáčka z českého syru a nakladané uhorky od lokálneho dodávateľa.

ŠIŠKY

Stará dobrá klasika ako od babičky. Slivkovo-citrónový džem a škoricový krém na vrchu. Jedlo ktoré nás vracia do detstva. Klasický dezert obohatený o nové chute.

FISH AND CHIPS

Anglické klasické jedlo, ale v úplne neobyčajnom prevedení. Treska od lokálnych dodávateľov, aioli majonéza, hranolky, hrášok a mäta.

gelriakont

Author gelriakont

More posts by gelriakont

Leave a Reply